> Particulier > Aanbod > Kruidenboekje v1

Kruiden Claus op facebook

Kruiden Claus Kruiden Claus Kruiden Claus Kruiden Claus

 

De lekkerste keukenkruiden kweek je zelf

‘De Clausen’ en Winiefred Van Killegem, een kruidige vriendschap sinds vele jaren.

Winiefred Van Killegem is Vlaanderens bekendste kruidenvrouw. Al jaren pluist ze kruidenboeken uit, gaat ze in gesprek met professoren plantkunde, toxicologen en farmaceutische specialisten. Nieuwsgierig als ze is, blijft ze informatie verzamelen over haar geliefde kruiden. Ze weet als geen ander hoe ze met kruiden moet omgaan, wat de geneeskracht is van kruiden en hoe je ze gebruikt in de keuken. Altijd weer schudt ze lekkere receptjes uit haar kruidenzakken.

Jaren terug leerde Winiefred, Christian Claus kennen: haar engagement voor verschillende goede doelen bracht haar tot bij de kruidenkweker uit de Vlaamse Ardennen. Christian zorgde voor kruidenplantjes, Winiefred verkocht ze en de gelden gingen naar het goede doel. Doorheen de jaren groeide een vriendschap en werd Winiefred ‘(kruiden)vriendin aan huis/kwekerij’.

De kennis en kunde van de kruidenteelt delen Christian en Lode Claus graag met Winiefred, naast de ondersteuning bij tal van vorige boeken en publicaties, is er het jubileumboek: “De lekkerste keukenkruiden kweek je zelf”. Winiefred koos er voor om dit 25ste boek samen te schrijven met haar favoriete kruidenkwekers; Christian en Lode Claus: Vader en zoon, gepassioneerde kruidenkenners van het eerste uur.

Het kruidenboekje

Wegens het grote succes is dit boekje volledig uitverkocht en niet meer verkrijgbaar. Ondertussen is er nieuw boekje beschikbaar, meer info kan je op deze pagina terugvinden: Kruiden kweken, wat je moet weten over kruiden in elk seizoen